Andries Noppert onder de lat op WK in Qatar? Louis van Gaal: 'Hij is de enige doelman die momenteel in vorm is'

Bondscoach Louis van Gaal. FOTO ANP

Andries Noppert zit bij de definitieve WK-selectie van Oranje in Qatar. Mogelijk lonkt voor hem niet alleen een rol als penaltykiller. Bondscoach Louis van Gaal heeft namelijk nog geen knoop doorgehakt over wie zijn eerste doelman wordt.

Naast de doelman van SC Heerenveen zijn Remko Pasveer (Ajax) en Justin Bijlow (Feyenoord) geselecteerd. Van Gaal wilde nog niet vooruitlopen wie in Qatar zijn eerste keuze onder de lat wordt. ,,Dat weet ik nog niet”, lichtte Van Gaal toe. ,,Bijlow zou de eerste keuze kunnen zijn, maar dat geldt ook voor Pasveer en Noppert. Maar de enige keeper die echt in vorm is, is Andries Noppert.”

Van Gaal had vijf keepers opgenomen in zijn voorselectie. Vrijdag werd bekend dat Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (Freiburg) zijn afgevallen. ,,Het is belangrijk dat iemand geleverd heeft bij het Nederlands elftal”, lichtte Van Gaal zijn selectie in algemene zin toe. ,,Bovendien gaan we naar een toernooi waarin mensen vijf weken bij elkaar zijn. Het is dus niet altijd zo dat de beste speler wordt gekozen, maar de beste teamspeler.”

Nieuws

menu