SC Heerenveen moet Andries Noppert mogelijk weken missen en wacht nog steeds op groen licht voor Jeffrey Bruma

Andries Noppert.

Andries Noppert. Foto: ANP

Een tegenvaller voor SC Heerenveen: Andries Noppert moet mogelijk langer geblesseerd toekijken. De doelman heeft een blessure aan zijn bovenbeen.

,,Het gaat om het gebied bij zijn buik en bovenbeen”, lichtte trainer Kees van Wonderen toe. ,,Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er geen grote schade was. Het is echter wel een probleem. We hopen dat Andries snel weer bij de selectie zit, maar dit kan wel even duren.” Van Wonderen kon geen datum plakken op een rentree. ,,We bekijken het van dag tot dag.”

Jeffrey Bruma zit evenmin bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse (zaterdag 20.00 uur). Heerenveen had daar wel goede hoop op, maar de transfer van de verdediger is nog steeds niet helemaal afgerond. ,,Jeffrey is medisch gekeurd, maar ze wilden nader onderzoek doen. Hij heeft dus nog niet meegetraind. Een tegenvaller, want je wilt nieuwe spelers het liefste meteen bij de groep hebben.”

Wat betreft Vitesse-thuis wil Van Wonderen een reactie zien bij zijn spelers. Heerenveen ging woensdag na een dramatisch duel onderuit bij Fortuna Sittard (2-0). ,,We hebben daar heel slecht gespeeld en onnodig verloren. Garanties op een goed resultaat heb je nooit. Maar ik wil vanuit het voetbal, of de energie die we leveren, wel een reactie zien. Ik sta daar echter niet anders in dan mijn spelers.”