Andreas Skovgaard mag weg bij SC Heerenveen, dat onderhandelt over nieuwe keeper

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

Andreas Skovgaard mag van SC Heerenveen uitkijken naar een andere club. De 23-jarige verdediger is momenteel verhuurd aan Örebro SK.

Skovgaard kwam in de winterstop van 2019 naar Heerenveen, maar speelde dat kalenderjaar geen officiële wedstrijdminuut. De club verhuurde de Deense mandekker afgelopen winter aan het Zweedse Örebro SK, waar Skovgaard wel een basisplaats had.

Skovgaard heeft nog een contract tot medio 2022 in het Abe Lenstra-stadion. Formeel heeft zich nog geen club voor hem gemeld.

Een eventueel vertrek van Skovgaard betekent dat er meer ruimte in het salarishuis van Heerenveen komt. Hetzelfde geldt voor Runar Espejord. De 24-jarige spits kon, mede door blessures, zijn draai niet vinden in Heerenveen en werd afgelopen zomer verhuurd aan zijn oude werkgever Tromsø IL.

Zowel Heerenveen als de Noorse club staan open voor een nieuwe verhuurperiode van een halfjaar. Momenteel worden daarover gesprekken gevoerd.

Bratveit

Verder is Heerenveen met Djurgardens IF in onderhandeling over Per Kristian Bratveit. De 24-jarige doelman moet de concurrentiestrijd aangaan met Erwin Mulder.

Bratveit debuteerde vorige maand voor Noorwegen in het Nations League-duel met Oostenrijk (1-1). Heerenveen speelde dit seizoen vooralsnog zonder tweede doelman.

Nieuws

menu