Amerikaanse voetbalster Morgan naar Tottenham Hotspur

Amerikaanse voetbalster Morgan naar Tottenham Hotspur ANP

De Amerikaanse topvoetbalster Alex Morgan steekt de Atlantische Oceaan over en gaat in Engeland voetballen. De 31-jarige spits ondertekende een contract voor een jaar bij Tottenham Hotspur. Morgan, één van de grootste sportsterren in de VS die jaarlijks miljoenen verdient met persoonlijke sponsordeals, gaat bij de Spurs met haar vertrouwde rugnummer 13 spelen.

De Amerikaanse begint aan haar tweede Europese avontuur. In 2017 speelde Morgan een paar maanden voor Olympique Lyon, waarmee ze de Franse titel en de Champions League won. De spits keerde daarna terug naar Orlando Pride.

Met het Amerikaanse elftal prolongeerde Morgan vorig jaar op het WK in Frankrijk de wereldtitel, door Oranje in de finale met 2-0 te verslaan. In 2012 pakte ze met 'Team USA' olympisch goud. In 169 interlands maakte ze 107 doelpunten.

Morgan, die is getrouwd met een Amerikaanse voetballer, bracht in mei een dochter ter wereld. "2020 is het jaar van de onverwachte dingen. Het volgende: de eerste stempel in Charlie's paspoort", schreef ze op Twitter over haar overstap naar Tottenham.

Nieuws

menu