Amazone Rixt van der Horst haalt vier gouden medailles op in Qatar

Rixt van der Horst kan terugzien op een puike start van dit paralympische jaar. De amazone uit Grou won tijdens het eerste internationale toernooi sinds acht maanden vier gouden medailles.

Van der Horst was in haar categorie Grade-III oppermachtig tijdens wedstrijden in Doha, de hoofdstad van Qatar. Met haar merrie Findsley NOP won ze donderdag al de teamtest. De jury waardeerde haar optreden met een score van 75 procent.

De in Noord-Brabant trainende Van der Horst liet daar een met 75,6 procent beloonde individuele proef op volgen, opnieuw goed voor de overwinning. Dat droeg mede bij aan de klinkende zege in het landenklassement.

Dat haar paard de vliegreis goed had doorstaan, bleek zaterdag ten derde male. Van der Horst haalde op de kur met muziek het beste uit de elfjarige merrie en zichzelf naar boven. ,,We werden beloond met een score van 80,7. Dat is een persoonlijk record. Ik ben ongelooflijk blij’’, aldus Van der Horst.

De Grouster amazone won in 2016 tijdens de Paralympische Spelen een keer zilver en twee keer brons. Voor haar campagne richting Tokio heeft ze een crowdfundingsactie opgezet. Van de gehoopte 36.000 euro is inmiddels meer dan 33 procent binnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport