Alweer vierde dagtitel voor Rutger Piersma

Rutger Piersma vorige maand. FOTO DIJKS FOTOGRAFIE

Met een prima afstand van precies 20,00 meter won Rutger Piersma woensdagavond op de schansen in Burgum de achttiende FLB-competitiewedstrijd.

Voor de in vorm zijnde Koudumer betekende de dagtitel alweer de vierde van dit seizoen. Ter vergelijk, in het weliswaar vanwege coronamaatregelen verkorte vorige seizoen won Piersma geen enkele dagtitel.

Was Piersma een verdiende seniorenwinnaar, bij de vrouwen wist Marrit van der Wal zich te onderscheiden. De in Eindhoven wonende Heidenskipse pakte de winst bij de vrouwen met 16,48.

In de junioren-categorie kon een verrassende winnaar gehuldigd worden. Wisse Broekstra uit Tzummarum leek met 18,12 op weg naar de zege, maar Oldenhover Peter Faber scherpte in de finale zijn pr aan tot 18,94 en pakte de dagzege.

Ook Erwin Lefferts won met een pr. Bij de jongens zette het talent uit Buitenpost zijn beste prestatie ooit op 17,59. Jeltske Terpstra uit Tzum leek bij de meisjes met een pr van 15,24 te winnen, maar werd in de finale overtroefd door de Sneekse veelvraat Hanneke Westert; 15,90.

Nieuws

menu