Als Narsingh niet nadenkt, dan scoort hij wel

Als Narsingh niet nadenkt, dan scoort hij wel ANP

Niet nadenken, maar gewoon doen. Dat blijkt het beste te werken voor Luciano Narsingh. De aanvaller van Feyenoord verprutste vorige week tegen FC Twente (1-1) in de blessuretijd een enorme kans op de winnende treffer, maar zondag tegen ADO Den Haag (4-2) nam hij revanche. Op zichzelf en op zijn criticasters.

"Ik kom vaak in zulke situaties. Vorige week tegen FC Twente liet ik zo’n kans liggen. Natuurlijk spookt dat dan een tijdje door je hoofd", zegt Narsingh, die toen alleen voor keeper Joël Drommel dé kans op de 2-1 miste. Tot ongeloof van het 'Legioen' op de tribune. "Soms ga je nadenken als je veel tijd hebt. Nu had ik helemaal geen tijd. Dan doe je het gewoon. Lekker dat die bal erin ging."

In een vol strafschopgebied, tussen heel wat spelers van ADO, kreeg Narsingh na een actie van linksback Ridgeciano Haps de bal van dichtbij aangespeeld door Steven Berghuis. De 30-jarige aanvaller haalde op intuïtie direct uit en schoot zo de 3-2 binnen. "Ik wist eerlijk gezegd niet eens waar het doel was. Maar ik wist wel hoe ik de bal moest raken. Op de training oefen ik zulke situaties vaak met Robin van Persie. De jongens zeiden de afgelopen tijd vaak tegen me dat mijn doelpunt vanzelf zou komen. Ik ben blij dat ik nu belangrijk kan zijn voor Feyenoord."

Narsingh was direct na rust in het veld gekomen voor Bryan Linssen, die in het rood-wit van Feyenoord nog geen schim is van de zelfverzekerde aanvaller die de afgelopen jaren bij Vitesse zo makkelijk scoorde. Trainer Dick Advocaat bracht ook João Teixeira voor de opnieuw tegenvallende Orkun Kökcü. De Portugees bewees met zijn techniek en spelinzicht een aanwinst te zijn voor Feyenoord. "Teixeira maakte het verschil", zei Advocaat. "Maar fysiek moet hij nog wel groeien. Binnen 10 minuten zat hij al in de verzuring. Maar je kon wel goed zien dat hij weet wat hij moet doen als hij de bal heeft."

Narsingh, die vier jaar geleden zijn negentiende en voorlopig laatste interland speelde, schikt zich in een rol als invaller. "Maar ik weet dat ik mijn kansen ga krijgen. We spelen veel wedstrijden, ook Europees." De aanvaller liet het publiek in de overwegend stille Kuip zondag even uitbundig juichen. "Maar het was op veel momenten ook opvallend stil. De fans gingen zelfs elkaar coachen: sssttt jongens, hoorde je dan. Gelukkig hebben ze zich goed aan de regels gehouden. Hopelijk gaat het zo door, want we hebben de supporters nodig."

Nieuws

menu