AlphaTauri onthult op 11 februari F1-bolide Nyck de Vries

De Vries met nummer 21 op zijn AlphaTauri in Formule 1 ANP

Hoe de F1-bolide van Nyck de Vries er komend jaar uitziet, wordt op 11 februari duidelijk. Zijn team AlphaTauri maakte vrijdagavond bekend dat het op die dag in New York de wagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen onthult.

De Vries, komend jaar debuterend als vaste coureur in de Formule 1, zal samen met zijn Japanse teamgenoot Yuki Tsunoda aanwezig zijn. De presentatie vindt plaats in de Amerikaanse stad, omdat daar op dat moment de prestigieuze New York Fashion Week wordt gehouden. AlphaTauri is het kledingmerk van Red Bull, dus dat verklaart de keuze van het team voor de locatie.

Zoals het nu staat, is de Italiaanse renstal de eerste die de 2023-wagen zal tonen. Eerder werd al bekend dat de Aston Martin en Ferrari op respectievelijk 13 en 14 februari hun nieuwe auto’s onthullen. De andere teams moeten de datum van hun presentaties nog bekendmaken.

De eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen is op 5 maart in Bahrein. Twee weken daarvoor staan er voor de teams al enkele testdagen op de rol. Ook daarvoor vormt Bahrein het decor.

Nieuws

menu