Alonso heeft visum binnen voor Indy 500

Alonso heeft visum binnen voor Indy 500 ANP

Fernando Alonso heeft zijn visum voor de Verenigde Staten binnen en kan dus over drie weken meedoen aan de Indy 500. De 39-jarige Spanjaard, die volgend seizoen bij Renault terugkeert in de Formule 1, zei onlangs dat hij problemen had de benodigde papieren binnen te krijgen. Teambaas Zak Brown van McLaren vertelde zaterdag op het circuit van Silverstone dat Alonso nu alles binnen heeft.

"Je kunt je voorstellen dat het nu nogal chaotisch is in Amerika gezien de coronasituatie", aldus Brown. "Het kostte dus nogal wat tijd om alle formaliteiten af te handelen, maar Fernando heeft nu alles wat hij nodig heeft."

De Spanjaard, die eind 2018 na een paar tegenvallende jaren bij McLaren afscheid nam van de Formule 1, gaat een nieuwe poging doen om in Indianapolis zijn 'Triple Crown of Motorsport' compleet te maken. Hij won al de Grote Prijs van Monaco in de Formule 1 en de 24 Uur van Le Mans. Om net als de Brit Graham Hill de 'Triple Crown' op zijn erelijst te hebben staan, moet Alonso ook de Indy 500 winnen.

De Spanjaard deed twee keer eerder mee aan de befaamde race op de 'Brickyard'. Bij zijn debuut in 2017 reed de tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 ronden lang aan kop. Hij viel echter uit vanwege motorproblemen. Vorig jaar bleef Alonso steken in de kwalificatie. Hij rijdt de komende editie voor het team Arrow McLaren SP.

Nieuws

menu