Almere City FC krijgt spits van Newcastle United

Almere City FC krijgt spits van Newcastle United ANP

Almere City FC is erin geslaagd zich te versterken met een spits van Newcastle United, dat uitkomt in de Premier League. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie heeft dit seizoen de beschikking over Elias Sörensen. De 21-jarige Deen maakte afgelopen jaar twintig doelpunten in het tweede elftal van Newcastle.

Sörensen zat volgens Almere City dicht tegen een debuut in de hoofdmacht van de 'Magpies' aan, maar manager Rafael Benitez vindt het beter om de Deen elders speeltijd te laten opdoen. De keuze viel op de Nederlandse club die met Ole Tobiasen een Deense hoofdtrainer heeft.

"Ik heb veel over de club gehoord, onder meer van mijn landgenoot Frederik Helstrup", zegt Sörensen over de Deense verdediger van Almere. "Hij vertelde dat er hier een heel mooi project gaande is. Die indruk krijg ik ook nu ik hier voor het eerst ben. Het ziet er allemaal fantastisch uit en qua faciliteiten is alles perfect geregeld. Ik hoop mezelf bij Almere City FC verder te kunnen ontwikkelen en veel goals te maken. Met de ploeg willen we meestrijden om promotie. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Met dertien punten uit vijf duels staat de ploeg van Tobiasen op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie achter NAC Breda, dat vijftien punten heeft.

Nieuws

menu