Alles wijst erop: Ausnutria nieuwe hoofdsponsor SC Heerenveen

Ausnutria in Heerenveen.

Ausnutria in Heerenveen.

De handtekeningen moeten nog worden gezet, maar alles wijst erop dat Ausnutria voor langere tijd de nieuwe hoofdsponsor wordt van SC Heerenveen.

Meerdere bronnen hebben dit aan de Leeuwarder Courant bevestigd.

Het zuivelbedrijf heeft een groot complex langs de A7 bij Heerenveen. Dat wordt momenteel in omvang verdubbeld. Ook zijn er vestigingen in Leeuwarden, Kampen, Ommen, Zwolle en buitenlandse in Australië, Nieuw-Zeeland en China. Bovendien heeft Ausnutria, dat kindervoeding op basis van biologische koe- en geitenmelk produceert, verkooppunten over de hele wereld.

Bart van der Meer, in het verleden jarenlang voorzitter van de raad van commissarissen bij Heerenveen en in het bezit van de eretitel ‘Heer van Heerenveen’, is de topman van het bedrijf. ,,Ik kan hier geen ‘nee’ of ‘ja’ op zeggen”, reageert Van der Meer desgevraagd of zijn bedrijf de nieuwe hoofdsponsor van Heerenveen wordt. ,,Als dat zo zou zijn, dan komen we daar zelf wel mee naar buiten. Het is niet gepast, naar ons bedrijf toe en naar andere partijen, om daar nu iets over te zeggen.”

Kapitaalkrachtige hoofdsponsor

Met Ausnutria haalt Heerenveen een kapitaalkrachtige hoofdsponsor binnen. Uit de jaarcijfers blijkt dat de omzet het afgelopen jaar met 25 procent is gestegen naar in totaal 860 miljoen euro en de winst met 61 procent naar 120 miljoen euro.

Voor Heerenveen, dat spoedig hoopt de handtekeningen met Ausnutria te zetten, komt hiermee een einde aan een lange periode zonder hoofdsponsor. Heerenveen speelt al het hele seizoen met Kika op de borst, nadat het contract met de vorige sponsor Groenleven afliep.

Onduidelijk is nog hoeveel Heerenveen, dat niet wilde reageren op het nieuws, jaarlijks ontvangt van Ausnutria. Eerder liet algemeen directeur Cees Roozemond herhaaldelijk weten dat het shirt minimaal 750.000 euro per seizoen waard is.