Alles gaat mis bij Feyenoord op mistroostige avond

Alles gaat mis bij Feyenoord op mistroostige avond ANP

Feyenoord heeft in de Europa League een gevoelige nederlaag moeten incasseren. In de eigen Kuip ging de ploeg van trainer Dick Advocaat hard onderuit tegen Wolfsberger AC, de huidige nummer 10 van de Oostenrijkse competitie: 1-4. Het betekende de tweede nederlaag van Feyenoord onder leiding van Advocaat, na de Europese verliesbeurt in december vorig jaar bij FC Porto (3-2).

In de competitie zijn de Rotterdammers nog altijd ongeslagen met de Hagenaar op de bank, al is het spel al wekenlang verre van overtuigend. Van FC Twente, Sparta en RKC Waalwijk werd de afgelopen weken niet gewonnen. Tegen Wolfsberger AC zakte Feyenoord ver door de ondergrens.

Het was in alles een mistroostige avond voor de Rotterdammers. Het begon al met een lekke band bij de spelersbus, op weg naar het stadion. In De Kuip, waar het onophoudelijk regende, ging vrijwel alles bij de thuisclub mis. De Feyenoorders waren zeker voor rust steeds een stap te laat en leden onthutsend veel balverlies. Na 13 minuten keek de thuisclub al tegen een 2-0-achterstand aan, via twee benutte strafschoppen van Michael Liendl.

Strafschoppen

Bij de eerste penalty liet Eric Botteghin, de vervanger van de geschorste Marcos Senesi, zich aftroeven door Christopher Wernitznig. Even later wees de Servische scheidsrechter weer naar de stip na een valpartij van Wernitznig. Het leek erop dat de Oostenrijker niet werd geraakt door Bart Nieuwkoop, maar in de Europa League hebben de scheidsrechters geen hulp van de VAR. Liendl (ex-FC Twente) schoot de bal vanaf 11 meter twee keer secuur in de hoek langs doelman Justin Bijlow.

Geregeld klonk door het lege stadion de luide stem van Advocaat, die zich opwond over het gebrek aan scherpte en overtuiging bij zijn ploeg. Alleen aan het begin van de tweede helft leek de thuisclub even de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na de aansluitingstreffer van Steven Berghuis kreeg Feyenoord enkele kansen op de gelijkmaker, waarvan de grootste voor Bryan Linssen was. De aanvaller kopte in kansrijke positie echter naast.

Even later viel de beslissing aan de andere kant. Liendl maakte bij een snelle uitbraak zijn derde treffer en daarmee verdween ook het geloof bij Feyenoord. Dejan Joveljic maakte de schade nog groter door ook de derde penalty van de Oostenrijkers te benutten: 1-4.

Nieuws

menu