Allardyce nieuwe trainer Engelse voetbalclub West Bromwich Albion

Allardyce nieuwe trainer Engelse voetbalclub West Bromwich Albion ANP

Sam Allardyce is de nieuwe trainer van voetbalclub West Bromwich Albion. Hij wordt bij de formatie uit de Premier League de opvolger van de eerder op de dag ontslagen Kroaat Slaven Bilic. Allardyce heeft een contract voor anderhalf seizoen getekend.

De 66-jarige Allardyce keert daarmee terug als 'manager' in het Engelse voetbal, sinds zijn vertrek bij Everton in 2018. In 2016 was hij nog eens korte tijd bondscoach van Engeland. Hij vertrok al snel, na in opspraak te zijn geraakt wegens mogelijke betrokkenheid bij dubieuze transfertransacties.

Technisch directeur Luke Dowling noemde Allardyce de juiste man op de juiste plek. "Elke club waar hij heeft gewerkt is onder zijn leiding beter geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat West Bromwich in de Premier League thuishoort en Sam weet zeker dat hij dat met prestaties kan aantonen."

Bilic speelde deze week nog wel met West Bromwich gelijk tegen titelkandidaat Manchester City. De club won dit seizoen echter pas een keer en staat op de voorlaatste plaats.

Nieuws

menu