Alarmfase één bij SC Cambuur: hoe klimt een ploeg zonder zelfvertrouwen uit dit dal? 'Als het zelfvertrouwen er niet is, dan krijg je het als ploeg ontzettend lastig'

Geen zelfvertrouwen, geen doelpunten en (nog) geen kwaliteitsimpuls. Na de slechte start van 2023 gaan de alarmbellen af bij SC Cambuur.

Sjors Ultee loopt van het veld na de bekernederlaag tegen De Treffers in Groesbeek. "Een slachtofferrol moet je juist niet aannemen, dat is alleen maar een manier om nog verder in het drijfzand te zakken waar je in zit."

Sjors Ultee loopt van het veld na de bekernederlaag tegen De Treffers in Groesbeek. "Een slachtofferrol moet je juist niet aannemen, dat is alleen maar een manier om nog verder in het drijfzand te zakken waar je in zit." Foto: Henk Jan Dijks

Hoe laat je een ploeg zonder enig zelfvertrouwen weer voetballen en scoren? Trainer Sjors Ultee zal hoofdbrekens hebben over deze ene vraag. Versterkingen – aan de ene kant – kunnen uitkomst bieden, maar op de korte termijn staan er vier ontzettend belangrijke wedstrijden op de rol. Wint Cambuur geen enkele wedstrijd? Dan vergroot dat onvermijdelijk de afstand tussen de hekkensluiter en de andere ploegen in het rechterrijtje.