Ajax wil met huidige selectie en Klaassen verder

Ajax wil met huidige selectie en Klaassen verder ANP

Ajax laat geen dragende spelers meer vertrekken voordat de transfermarkt op 6 oktober weer op slot gaat. De club denkt onvoldoende tijd te hebben om nog goede vervangers aan te trekken. "Ik ga ervan uit dat we het met deze groep gaan doen", zei trainer Erik ten Hag. "We willen er eigenlijk nog een speler bij hebben."

Ten Hag wilde niet bevestigen of directeur voetbalzaken Marc Overmars op dit moment zijn best doet om Davy Klaassen terug te halen. Bronnen rond de middenvelder weten wel dat Ajax zich bij Werder Bremen heeft gemeld voor de 27-jarige Hilversummer. "Dat zou kunnen", zei Ten Hag. "Maar we hebben nog meer ijzers in het vuur. Al is onze selectie nu ook al in balans."

Ten Hag baalt van het vertrek van Sergino Dest naar FC Barcelona. "We hadden hem graag gehouden", zei hij. "Maar hij was in januari ook al bijna weg. Dat hebben we kunnen voorkomen. Hij en zijn omgeving wilden dit graag. Daarom zijn we ook akkoord gegaan. En bij ons was hij niet zo maar basisspeler. Noussair Mazraoui is net zo goed."

Vervanger Dest

Ajax heeft met Sean Klaiber van FC Utrecht een vervanger gevonden. "Ik denk dat dit een logische keuze is", zei Ten Hag. "We wilden per se een Nederlander en hij is na Dest, Mazraoui en Dumfries de beste rechtsback van Nederland."

Ten Hag vindt het geen probleem dat Klaiber zich in het verleden als speler van FC Utrecht negatief over Ajax heeft uitgelaten. "Hij moet het gewoon op het veld laten zien. Dat is hoofdzaak, de rest zijn bijzaken."

Veel spelers verloren

Doelman André Onana is een van de spelers die deze zomer geen transfer heeft kunnen maken, net als Nicolás Tagliafico. Beide spelers leken aan het einde van het vorige seizoen uit Amsterdam te vertrekken. "Ik doe gewoon mijn best voor Ajax", reageerde de keeper uit Kameroen. "Ik heb hier een contract en dat moet ik respecteren. Het is nog steeds leuk om hier te spelen."

Ten Hag stelde dat Ajax het afgelopen anderhalf jaar al zo veel spelers heeft verloren. "De Ligt, Frenkie, Dolberg, Van de Beek, Ziyech, Veltman en nu weer Dest zijn vertrokken", zei hij. "Dat is meer dan een half elftal. Dat is een compliment voor Ajax. Maar we moeten wel steeds weer een beetje overnieuw beginnen."

Nieuws

menu