Ajax-trainer Ten Hag: goede kans op groepsfase Champions League

Ajax-trainer Ten Hag: goede kans op groepsfase Champions League ANP

Trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat Ajax komend seizoen niet in de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League hoeft uit te komen. "Het gaat er om dat Napoli en Olympique Lyon deze maand de Champions League niet winnen", zei hij. "De andere clubs mogen van mij allemaal winnen. Het lijkt er dus op dat we een goede kans hebben."

Ten Hag lijkt zich niet druk te maken over AZ, dat bij de UEFA protest heeft aangetekend tegen de manier waarop de KNVB de Europese tickets voor het nieuwe seizoen heeft verdeeld. De club uit Alkmaar stond in punten gelijk met Ajax toen de eredivisie in maart werd afgebroken. Ajax had een beter doelsaldo en dat was voor de KNVB doorslaggevend. AZ vindt dat de voetbalbond naar het onderlinge resultaat van de duels met Ajax had moeten kijken. AZ won beide duels met de rivaal uit de hoofdstad.

"Ik houd me niet met AZ maar met Ajax bezig", zei Ten Hag. "Maar het zou voor ons een groot voordeel zijn als we rechtstreeks tot de groepsfase van de Champions League worden toegelaten. De afgelopen seizoen moesten we in de voorronden meteen al presteren. Dat is niet eenvoudig. Een misstap is dan niet meer te repareren."

AZ hoopt maandag van de UEFA te horen of het protest zin heeft gehad. De club kan de beslissing van de Europese voetbalbond nog bij het internationale sporttribunaal CAS aanvechten. AZ begint het Europese avontuur van het komende seizoen in de tweede voorronde van de Champions League als het geen gelijk krijgt.

Nieuws

menu