Ajax-trainer Ten Hag erg tevreden met magere zege

Ajax-trainer Ten Hag erg tevreden met magere zege ANP

Trainer Erik ten Hag was opvallend tevreden na de magere uitzege van Ajax op Sparta Rotterdam (0-1). "We hebben het echt fantastisch gedaan", zei hij direct na afloop bij FOX Sports.

Ajax speelde ruim een uur met tien man na een rode kaart voor Nicolás Tagliafico. De Argentijn kreeg tijdens een sliding een bal op zijn arm en onderbrak volgens scheidsrechter Jochem Kamphuis een veelbelovende aanval van Sparta. "Ik heb daar geen mening over", hield Ten Hag zich op de vlakte. "Dat is iets voor de scheidsrechter en VAR."

Ajax creëerde nauwelijks kansen met tien man, maar won wel door een treffer van de Braziliaanse aanwinst Antony. "Hij is snel, technisch en creatief. We zijn heel blij met hem", zei de trainer van Ajax.

"Maar we hebben het met het hele team perfect ingevuld, inclusief de wissels", vond Ten Hag. "We hebben bijna niets weggegeven met een man minder. Ik heb nauwelijks een schot richting onze goal gezien. We hebben geknokt als een team en het tactisch goed ingevuld. Ik heb mijn spelers een groot compliment gegeven."

Nieuws

menu