Ajax-trainer Ten Hag: Suárez van harte welkom

Ajax-trainer Ten Hag: Suárez van harte welkom

Ajax-trainer Ten Hag: Suárez van harte welkom ANP

Voor trainer Erik ten Hag is de terugkeer van Luis Suárez naar Ajax nog geen groot thema. "Er is niks waar van die geruchten, maar als Suárez wil komen dan graag", vertelde hij aan Nederlandse verslaggevers tijdens een trainingskamp van zijn club in Oostenrijk.

"Je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken", zei Ten Hag. "Natuurlijk hebben we het erover gehad, maar het is geen thema nu. Je hebt momenten waarop een speler vertrekt en je een vervanger moet halen. Maar er zijn ook spelers die direct voor een grote impuls zorgen. Suárez hoort bij die laatste categorie. Als hij wil komen, is hij meer dan welkom."

De 33-jarige Suárez staat nog een jaar onder contract bij FC Barcelona. De nieuwe trainer Ronald Koeman heeft zich nog niet uitgelaten over de toekomst van de vriend en buurman van sterspeler Lionel Messi. Maar volgens Spaanse media mag Suárez vertrekken, net als Jordi Alba en Sergio Busquets.

Ajax beschikt op het eerste gezicht over voldoende aanvallers en lijkt eerder gebaat bij een nieuwe linksback of verdedigende middenvelder. Als de mogelijkheid zich voordoet en Suárez veel salaris wil inleveren, is de Uruguayaan van harte welkom bij de club die hij in 2014 voor Liverpool verliet.