Ajax-trainer Ten Hag: Kudus is een heerlijke speler

Ajax-trainer Ten Hag: Kudus is een heerlijke speler ANP

Trainer Erik ten Hag had weinig te klagen na de eenvoudige zege van Ajax op RKC Waalwijk. "Het was een prima middag, 3-0 en klaar", zei hij.

Ten Hag keek er een beetje van op dat PSV, AZ en Feyenoord het dit weekeinde zo lastig hadden tegen respectievelijk FC Emmen (2-1), PEC Zwolle (1-1) en FC Twente (1-1). "Dat had ik niet verwacht, want in de eerste speelronde wonnen ze vrij eenvoudig. Maar ik heb mijn spelers wel gewaarschuwd voor dit duel met RKC. Maar goed, we hebben een goede wedstrijd neergezet. Ik heb veel goede aanvallen gezien. We hadden alleen wat vaker kunnen scoren."

Ten Hag snapte waarom de aanwezige supporters Mohammed Kudus tot man van de wedstrijd kozen. "Hij is een heerlijke speler. Al moet hij nog wel leren goed positie te kiezen. Daar heeft hij wedstrijden voor nodig. Dat kon nu omdat Ryan Gravenberch er niet was."

Ten Hag wilde niet bevestigen of ontkennen dat Gravenberch positief getest heeft op corona. "Dat is vanwege privacyredenen", zei hij. Wel vertelde hij dat de reservebeurt van Sergiño Dest niets te maken had met een mogelijke transfer naar Bayern München. "Ik vond dat we een back als Martínez nodig hadden."

Nieuws

menu