Ajax-trainer Ten Hag: Atalanta is een heel attractieve ploeg

Ajax-trainer Ten Hag: Atalanta is een heel attractieve ploeg ANP

Trainer Erik ten Hag wilde tijdens de laatste persconferentie voor het uitduel van Ajax tegen Atalanta nog niet zeggen of hij Daley Blind dinsdagavond weer nodig heeft op het middenveld. "Dat zou kunnen", zei hij. "Dat gaan we zien."

Blind startte vorige week tijdens het verloren duel met Liverpool als verdedigende middenvelder. Dat ging hem goed af. "Ik weet vaak wel wat de trainer wil", stelde de linksbenige Amsterdammer. "Ik kan dat op het middenveld en in de achterhoede vertalen."

Ten Hag wilde niet mee met de theorie dat het voor Ajax wel heel lastig wordt de achtste finales te halen als het uitduel met Atalanta verloren gaat. "Dat vind ik wel heel negatief gedacht, er komen dan nog vier groepswedstrijden. Bovendien komen we hier om te winnen. Daar wil ik het niet eens over hebben."

Ten Hag is onder de indruk geraakt van Atalanta, de club die het Paris Saint-Germain vorig seizoen heel lastig maakte in de kwartfinale van de Champions League en als derde eindigde in de Serie A. "Ik vind het echt een heel attractieve ploeg, dat is een compliment voor hun trainer", doelde hij op Gian Piero Gasperini. "Hij heeft Atalanta de laatste vier jaar sterk gemaakt. Hij is met een groep begonnen en selecteert ieder jaar weer door. Ook Hans Hateboer en Marten de Roon zijn meegegroeid. Zij hebben zo het Nederlands elftal gehaald."

Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt omdat hij volgens Ten Hag niet wedstrijdfit is. De trainer van Ajax heeft Brian Brobbey als vervanger van Huntelaar mee naar Bergamo genomen. De 18-jarige spits maakte dit seizoen in negen competitieduels vijf doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. De Braziliaanse Antony staat voor zijn debuut in de Champions League. Hij haakte vorige week op het laatste moment af voor de ontmoeting met Liverpool.

Nieuws

menu