Ajax-trainer Schreuder prijst Turkse spits Yilmaz van Fortuna

Ajax-trainer Schreuder prijst Turkse spits Yilmaz van Fortuna ANP

Trainer Alfred Schreuder van Ajax heeft genoten van Burak Yilmaz. "Het is toch prachtig dat hij in de Eredivisie is komen spelen", zei Schreuder over de nieuwe Turkse spits van Fortuna Sittard. "Dat is heel mooi voor Nederland en onze competitie. Dat zie je aan zo'n vrije trap van hem. Die jongen kan nog steeds wat."

De 37-jarige Yilmaz is nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. De Turk, die deze zomer naar Sittard kwam, viel in de 66e minuut van het duel met Ajax in en scoorde in de 87e minuut uit een vrije trap (2-3). Hij passeerde Remko Pasveer met een geplaatst schot, zoals hij bijna anderhalf jaar geleden tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Turkije en Oranje-keeper Tim Krul driemaal het nakijken gaf (4-2).

Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna, slaagde er deze zomer in Yilmaz naar Sittard te halen. De geroutineerde spits tekende voor maar liefst vijf jaar, waarvan hij er minimaal twee als voetballer op het veld wil staan. Het is de bedoeling dat hij daarna start met een traject om trainer te worden. De Turk kwam transfervrij over van Lille OSC en speelde eerder voor onder meer Fenerbahçe, Besiktas en Trabzonspor.

Yilmaz had na het duel met Ajax geen zin in de media. "Hij wil niemand te woord staan", zei de persvoorlichter van Fortuna Sittard. "Hij had dat wel gedaan als we niet hadden verloren. Nu vindt hij alle aandacht voor zijn persoon ongepast. Dus jullie moeten nog maar een keer naar ons toekomen dit seizoen."

Nieuws

menu