Ajax loot mee voor groepsfase Champions League

Ajax loot mee voor groepsfase Champions League

Ajax loot mee voor groepsfase Champions League ANP

Ajax hoort donderdag na 17.00 uur wie het dit seizoen in de groepsfase van de Champions League treft. Het elftal van Erik ten Hag is tijdens de loting ingedeeld in pot 2, net als Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Borussia Dortmund en Sjachtar Donetsk.

Ajax ontloopt die ploegen in de groepsfase. De nummer 1 van het gebroken seizoen in de eredivisie wordt wel gekoppeld aan een ploeg uit pot 1, pot 3 en pot 4.

Real Madrid, Bayern München, Paris Saint-Germain, Liverpool, FC Porto, Zenit Sint-Petersburg en Sevilla zitten in pot 1. Pot 3 telt met Leipzig RB, Lazio, Internazionale en Atalanta ook sterke tegenstanders.

Bij de loting in Genève worden ook tal van individuele prijzen uitgereikt. Zo wordt bekend wie Virgil van Dijk opvolgt als Europees voetballer van het jaar. Ook de beste spelers van het afgelopen seizoen in de Champions League vallen in de prijzen.

Ajax is opnieuw de enige Nederlandse deelnemer in de Champions League. AZ slaagde er niet in om zich via de voorronden te kwalificeren.