Ajax laat Mazraoui en Traoré alsnog naar nationale ploegen gaan

Ajax laat Mazraoui en Traoré alsnog naar nationale ploegen gaan ANP

Voetballers Noussair Mazraoui en Lassina Traoré van Ajax zijn alsnog aangesloten bij de nationale ploegen van respectievelijk Marokko en Burkina-Faso. De Amsterdamse club weigerde aanvankelijk vier Afrikaanse internationals, onder wie Mazraoui, af te staan voor oefeninterlands maar is daar na overleg met de desbetreffende bonden op teruggekomen, laat Ajax weten.

Zakaria Labyad (Marokko) en Mohammed Kudus (Ghana) blijven wel in Amsterdam. De echtgenote van Labyad staat op het punt te bevallen. Kudus is in Nederland gebleven om medische redenen, meldt de club.

Voetbalclubs zijn normaal gesproken verplicht hun internationals af te staan maar vanwege de situatie met het coronavirus maakt de FIFA tot het einde van dit jaar een uitzondering. De club mogen hun spelers nu thuis houden als die landen bezoeken waar een periode van quarantaine of zelfisolatie tegenover staat.

Doelman André Onana mocht zich van Ajax wel melden bij de nationale ploeg van Kameroen. De 'Ontembare Leeuwen' trainden de afgelopen dagen in Nederland en spelen vrijdag in Utrecht een oefeninterland tegen Japan.

Nieuws

menu