'Ajax-doelman Onana positief op coronavirus'

'Ajax-doelman Onana positief op coronavirus' ANP

Doelman André Onana heeft volgens Kameroense media positief getest op het coronavirus. Zijn club Ajax wil daar niets over zeggen. Onana kon deze week gewoon in Amsterdam blijven, want Kameroen heeft een trainingskamp belegd op Nederlandse bodem.

De Afrikaanse voetballers verblijven in een hotel in Amsterdam en trainen op de velden van de Koninklijke HFC in Haarlem. Onana was daar eerder in de week gewoon op te zien. Volgens media uit Kameroen heeft de keeper van Ajax nu echter positief getest op het coronavirus en daarom ontbreekt hij vrijdag in de oefeninterland tegen Japan. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Ajax heeft vier andere Afrikaanse internationals deze week thuis gehouden. Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) waren allemaal opgeroepen voor hun land, maar ze zouden voor oefeninterlands naar landen moeten waar code oranje of rood voor geldt. Ajax stond dat niet toe. Onana mocht wel gaan, omdat Kameroen naar Nederland kwam.

Nieuws

menu