Ajax bindt vier vrouwelijke internationals

Ajax bindt vier vrouwelijke internationals ANP

Ajax heeft de voetbalsters Lize Kop, Vanity Lewerissa, Marthe Munsterman en Kelly Zeeman langer aan zich gebonden. Keepster Kop en aanvalster Lewerissa tekenden voor één jaar bij, middenveldster Munsterman en verdedigster Zeeman voor twee jaar. Alle vier zijn ze international van Oranje, al is alleen Kop een vast gezicht in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman.

De 22-jarige Kop ging vorig jaar als derde keepster ook mee naar het WK in Frankrijk, waar de voetbalsters de finale haalden. Ze heeft 59 wedstrijden bij Ajax onder de lat gestaan. Lewerissa (29) kwam twee jaar geleden over van PSV en maakte in 49 wedstrijden 20 doelpunten voor de Amsterdamse club.

Munsterman kwam in 2018 naar Amsterdam, nadat ze daarvoor bij FC Twente en Everton had gespeeld. De 27-jarige dochter van oud-voorzitter Joop Munsterman van FC Twente speelde 39 wedstrijden voor Ajax en scoorde daarin één keer. Zeeman (26) draagt al jaren het rood-wit van Ajax. In bijna 150 duels tekende ze voor 22 doelpunten. Zeeman maakte vorig jaar haar rentree na een langdurige knieblessure.

Nieuws

menu