Ajacied Blind zit weer goed in zijn vel na mentale overwinning

Ajacied Blind zit weer goed in zijn vel na mentale overwinning ANP

Alsof hij nooit door hartproblemen is geplaagd, blinkt Daley Blind de laatste weken uit bij Ajax. "Ik voel me goed en steeds sterker worden", blikte hij maandag voor de training in het stadion van Atalanta vooruit op de tweede groepswedstrijd in de Champions League in Bergamo. "Ik wil die stijgende lijn blijven volgen."

Blind zakte vorig jaar december als gevolg van een ontstoken hartspier in elkaar tijdens een thuisduel met Valencia. De Amsterdammer kreeg onderhuids een defibrillator aangebracht, zodat hij zich altijd veilig kon voelen. Toch was het eind augustus schrikken toen het apparaatje tijdens een oefenduel met Hertha BSC afging. Gelukkig mocht de 30-jarige Blind al snel weer voetballen van zijn arts.

"Het is niet niets wat er is gebeurd", besefte Blind. "Ook mentaal niet. Ik moest wel iets overwinnen. Maar ik ben goed door de mensen op de club geholpen, ook door het thuisfront. Ik voel me nu vrij en steeds sterker worden. Ik zit gelukkig weer goed in mijn vel."

Blind wil het avontuur in de Champions League niet als verloren beschouwen als Ajax onderuit gaat tegen Atalanta. Maar hij beseft ook dat een achterstand van zes punten op Atalanta en mogelijk ook Liverpool niet zo maar is ingelopen. "We hebben Atalanta goed bekeken en weten wat we moeten doen. Nee, ik zal niet tevreden zijn met een punt. We komen hier om te winnen."

De mogelijkheid bestaat dat Blind net als vorige week tijdens het verloren duel met Liverpool (0-1) als middenvelder start. "Ik kan switchen tussen de posities achterin en op het middenveld", zei hij. "Ik ben een speler die denk ik goed begrijpt wat de trainer wil. Ik kan dat op verschillende posities vertalen."

Nieuws

menu