Ajacied Blind: Artsen zouden zeggen als het niet veilig is

Ajacied Blind: Artsen zouden zeggen als het niet veilig is ANP

Alsof er niets was gebeurd, speelde Daley Blind de hele uitwedstrijd van Ajax tegen Sparta Rotterdam. Hij zegevierde met 0-1 met zijn ploeg op het Kasteel. "Ik voel me prettig", zei hij na afloop bij FOX Sports. "Ik hoop dat ik nu vooruit kan."

Blind ging op 25 augustus ineens op de grond zitten tijdens een oefenduel met Hertha, zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Hij verliet op eigen kracht het veld en had geen grote klachten meer.

Trainer Erik ten Hag vertelde na de wedstrijd tegen de club uit Berlijn dat de defibrillator (ICD) van zijn viceaanvoerder was afgegaan. Dat apparaatje werd bij hem onderhuids ingebracht nadat hij eind vorig jaar tegen Valencia ook zo maar tegen de grond was gegaan. Blind kampte destijds met een ontstoken hartspier.

Voor de buitenwacht is het nog steeds onduidelijk waarom de ICD van Blind afging tijdens het oefenduel met Hertha. "Maar zoals jullie zien sta ik weer op het veld", zei hij. "Als het niet veilig is, zouden de artsen het niet toelaten."

Blind voelde zich de afgelopen weken gesteund door de vele reacties die hij kreeg. "Maar mentaal loop je natuurlijk wel even een tik op. Het is niet niks. Maar de steun van mensen in mijn omgeving doet me goed."

Nieuws

menu