Afgang voor SC Heerenveen op De Vijverberg: 5-1

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Heerenveen ging zaterdag af op De Vijverberg. Het oefenduel met eerstedivisieclub De Graafschap ging met liefst 5-1 verloren. Beschamend.

Heerenveen begon met de 18-jarige Djenahro Nunumete op het middenveld. Er was plek voor hem omdat Rodney Kongolo (niet wedstrijdfit) ontbrak. Op doel stond de 17-jarige Jaimy Kroesen. Hij verving Erwin Mulder, die een vrije week heeft omdat hij met zijn vorige club Swansea City een lang seizoen beleefde. Kroesen keepte eerder ook tegen NAC.

De jonge ploeg van Johnny Jansen kwam op alle fronten tekort. Deels als gevolg van de gemiddelde leeftijd, maar ook omdat belangrijke spelers als Ibrahim Dresevic, Joey Veerman en Chidera Ejuke niet thuis gaven. Aan de instelling mankeerde het nodige.

De Graafschap kwam voor rust op voorsprong door een treffer van Mohamed Hamdaoui, die heel lang mocht doorlopen en de bal langs Kroesen schoof. Het bleef ondanks kansen voor de thuisploeg bij een treffer in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft - Nunumete werd vervangen door Rami Hajal - kwamen er dus nog vier Achterhoekse doelpunten bij. Ted van de Pavert kopte vlak na rust de 2-0 binnen (Kroesen zat mis), korte tijd later zette Joey Konings de derde voor De Graafschap op het bord en halverwege het tweede bedrijf tekende Daryl van Mieghem voor de 4-0.

Rein Smit, meteen na rust binnen de lijnen gekomen in plaats van Runar Espejord, was na een mooie aanval goed voor de enige treffer van Heerenveen. Joey Konings maakte vlak voor tijd de afgang voor Heerenveen compleet, door zijn tweede goal van de middag te maken, tevens de vijfde voor De Graafschap.

De ploeg van Johnny Jansen heeft nu drie oefenwedstrijden gespeeld en drie keer verloren.

Nieuws

menu