Advocaat zwijgt over mogelijke opvolger Slot

Advocaat zwijgt over mogelijke opvolger Slot ANP

Dick Advocaat heeft vrijwel overal een mening over, maar de 73-jarige Hagenaar wilde zondag niets zeggen over zijn mogelijke opvolger bij Feyenoord. "Het klinkt gek, maar daar bemoei ik me niet mee. Ik heb het gelezen en snel ter kennisgeving aangenomen", zei Advocaat na het duel met Heracles (0-0) over het verrassende ontslag van Arne Slot bij AZ.

Advocaat maakte afgelopen week bekend dat hij na dit seizoen stopt als clubtrainer. De gelouterde trainer wilde daarmee de rust terugbrengen in Rotterdam. De boodschap van Advocaat leidde echter tot veel speculaties. Vrijdag lekte uit dat Feyenoord al heeft gesproken met Slot. De clubleiding van AZ was daarvan niet op de hoogte en besloot zaterdag om de succesvolle trainer te ontslaan.

"Wat moet ik daar mee? Niets, ik heb daar geen invloed op", zei Advocaat. "Het is helemaal niet belangrijk wat ik daar van vind, ik ga niet over de nieuwe trainer van Feyenoord. Het is belangrijk wat Feyenoord vindt. Andere mensen moeten daar antwoord op geven."

Aanvoerder Steven Berghuis wilde inhoudelijk niet ingaan op de mogelijke komst van Slot. "Hij had het bij AZ goed voor elkaar. Maar ik heb ook gelezen dat er interesse is van meerdere clubs", aldus Berghuis. "Ik weet alleen dat onze trainer stopt, verder is er nog niet zoveel bekend. Ja, een trainer is de belangrijkste man in de organisatie bij een voetbalclub. Die bepaalt de norm, de manier van spelen. Een trainer is belangrijker dan de belangrijkste speler."

Nieuws

menu