Advocaat: welke padvinder bedenkt die regels?

Advocaat: welke padvinder bedenkt die regels? ANP

Dick Advocaat is geen groot fan van de VAR. De trainer van Feyenoord ergerde zich op zijn 73e verjaardag weer aan de ingrepen van de videoarbiter achter de tv-schermen in Zeist. "Voor sommige dingen is de VAR goed, zoals voor het vaststellen van buitenspel. Maar niet of een keeper bij een penalty te vroeg beweegt of zo. Degene die dat heeft bedacht, moet een padvinder zijn", zei Advocaat na de moeizame zege op ADO Den Haag (4-2).

De Rotterdamse keeper Justin Bijlow stopte bij een voorsprong van 2-1 een penalty van Jonas Arweiler. Bijlow pakte de slecht ingeschoten bal van Arweiler klemvast en zette het spel snel voort. Even later, toen de bal aan de andere kant van het veld was aanbeland, kreeg scheidsrechter Dennis Higler over zijn oortje van de VAR te horen dat de penalty opnieuw genomen moest worden omdat Bijlow te vroeg had bewogen. Shaquille Pinas schoot bij de tweede poging wel raak.

"Een penalty moet je gewoon erin schieten, of de keeper nou beweegt of niet", mopperde Advocaat. "Of neem nou hands. Niemand weet meer wat een handsbal is. Het wordt echt verschrikkelijk lastig voor de scheidsrechter. Gelukkig hadden we vandaag een goede, al probeerde ik Higler wel een beetje te beïnvloeden. Maar dat hielp niet", zei Advocaat met een kwinkslag.

De Hagenaar wilde ook nog kwijt dat hij het wel erg lang vindt duren tot de Servische aanwinst Uros Spajic zijn werkvergunning binnen heeft. "In Servië is alles geregeld, nu moet die jongen nog hier in Nederland wachten op zijn papiertjes. Waarom moet dat zo lang duren? Die jongen staat te trappelen om te gaan spelen."

Nieuws

menu