Advocaat vindt het weer leuk om naar Feyenoord te kijken

Advocaat vindt het weer leuk om naar Feyenoord te kijken ANP

Feyenoord heeft tegen Willem II de grootste overwinning in de Eredivisie onder leiding van trainer Dick Advocaat geboekt. "Zelfs bij een stand van 5-0 zag je dat we dreigend bleven en op zoek gingen naar de 6-0. Het was leuk om naar te kijken", zei de 73-jarige Hagenaar.

Advocaat bekende dat hij in de eerste helft heel wat minder had genoten. "Gelukkig hadden de spelers dat zelf ook in de gaten. Met een beetje geluk kwamen we vlak voor rust op voorsprong. In de kleedkamer zeiden de spelers zelf: zo kunnen we niet doorgaan. En daar hadden ze helemaal gelijk in. We zijn als team wat vroeger druk gaan zetten en daar had Willem II moeite mee." In de eerste 7 minuten van de tweede helft liep Feyenoord van 1-0 uit naar 3-0.

"De vreugde straalde van het elftal af. Dat had ik een tijd niet gezien", zei Advocaat, die twee weken geleden nog overwoog op te stappen na de blamage bij sc Heerenveen (3-0). "Er hangt weer een positieve sfeer. Deze ploeg heeft in twee wedstrijden 6 punten gepakt en acht goals gemaakt. Dat doen ze goed." Woensdag speelt Feyenoord in de kwartfinales van het bekertoernooi weer tegen Heerenveen. "Hopelijk doen we het dan beter dan de vorige keer."

Nieuws

menu