Advocaat: scheidsrechter was een drama

Advocaat: scheidsrechter was een drama

Advocaat: scheidsrechter was een drama ANP

Trainer Dick Advocaat wilde na de zware nederlaag van Feyenoord in de Europa League tegen Wolfsberger AC (1-4) niet zoveel zeggen over de scheidsrechter. "Want we hebben niet alleen daardoor verloren. We begonnen zelf te slap en speelden in de eerste helft slecht", zei Advocaat. "Maar ja, die man was een drama", aldus de Hagenaar over de Servische scheidsrechter Srdjan Jovanovic, die op het laatste moment was aangesteld door de UEFA nadat de Oekraïner die eigenlijk zou fluiten in De Kuip positief had getest op het coronavirus.

Feyenoord kreeg in het eerste kwartier twee strafschoppen tegen, die beide werden benut door Michael Liendl. Na ruim een uur spelen legde Jovanovic de bal voor de derde keer op de stip voor Wolfsberger. "Twee van de drie strafschoppen waren zeker onterecht", aldus Advocaat. "Hij gaf ze vrij makkelijk. Maar het heeft geen enkele zin om naar de scheidsrechter te wijzen. Wij hadden het zelf slimmer moeten doen. Als je al niet lekker in de wedstrijd zit en je krijgt zulke strafschoppen tegen, dan helpt dat niet."

Advocaat zag Feyenoord na rust wel goed beginnen. Het leidde al snel tot de aansluitingstreffer van aanvoerder Steven Berghuis. "Toen liet het elftal wel zien dat het graag wilde. We hadden in die fase de wedstrijd naar ons toe moeten trekken. We kregen vier 100 procent-kansen om de 2-2 en 3-2 te maken, maar we verzuimden die te benutten. Waar dat aan ligt? Aan de kwaliteit van de spelers? Tja, ik weet het wel, maar dat ga ik hier niet zeggen. Er zijn een aantal oorzaken voor, maar die houd ik intern."