Advocaat: mindere Berghuis door uitblijven beloning bij Oranje

Advocaat: mindere Berghuis door uitblijven beloning bij Oranje ANP

Dick Advocaat denkt dat het uitblijven van een beloning bij Oranje, in de vorm van speeltijd, er debet aan is dat Steven Berghuis de laatste weken wat minder presteert. Dat zei de trainer van Feyenoord een dag voor het duel in de Europa League met Wolfsberger AC.

"Ik denk dat Steven die veertien dagen in Zeist geweldig heeft getraind maar de beloning niet gekregen heeft. Misschien heeft dat toch een bepaalde indruk op hem gemaakt, want bij ons is het de laatste weken duidelijk minder", oordeelde Advocaat, die zag dat zijn sterspeler onlangs in de Nations League tegen Italië (1-1) op de reservebank bleef.

Aan het begin van dit seizoen kampte Berghuis met een luchtweginfectie en daardoor lag hij een paar dagen in het ziekenhuis. "Dat heeft een enorme invloed op hem gehad. Als Steven fit en vrij in zijn hoofd is, dan is hij een uitstekende speler en dat moet hij ook laten zien."

Alle coronatesten negatief

Advocaat hoeft tegen de Oostenrijkse club niemand te missen vanwege een coronabesmetting. Alle testen bleken negatief, aldus de coach. Advocaat gaf te kennen dat Eric Botteghin donderdagavond de plaats inneemt van de geschorste Marcos Senesi.

Feyenoord hoopt snel weer te kunnen beschikken over João Teixeira, die donderdag net als Nicolai Jørgensen afwezig is vanwege een blessure. "Voor João geldt dat we waarschijnlijk volgende week donderdag weer over hem kunnen beschikken", aldus Advocaat, die in gesprek is gegaan met Jørgensen.

'Binnenboord houden'

"Je moet hem toch binnenboord zien te houden. Voor hem is het natuurlijk verschrikkelijk; als je net het gevoel hebt dat je eraan komt en je bent er meteen weer uit. Als ik zijn gezicht zag op het moment dat hij eruit wilde, brak er wel wat bij hem. Maar hij loopt nu weer vrolijker rond. Hij zal eerder terug zijn dat we verwachtten."

Het duel in de Kuip begint donderdag om 18.55 uur. Feyenoord begon in de Europa League met een 0-0-gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. Berghuis miste in dat duel een strafschop.

Feyenoord heeft al drie duels op een rij niet gewonnen. Ook tegen Sparta (1-1) en RKC (2-2) werd het gelijk.

Nieuws

menu