Advocaat met Feyenoorders in discussie over speelwijze

Advocaat met Feyenoorders in discussie over speelwijze ANP

Dick Advocaat verschilt van mening met zijn spelersgroep over de speelwijze van Feyenoord. De trainer wil dat zijn ploeg inzakt, compact speelt en de ruimte die dan ontstaat goed benut, terwijl de spelers van mening zijn dat Feyenoord meer naar voren moet spelen. "Zeker in het buitenland zie je veel ploegen heel vroeg druk zetten en pressie spelen. Maar of dat voor ons ook verstandig is? Je moet het ook wel kunnen", zei Advocaat na de moeizame zege op ADO Den Haag (4-2).

Steven Berghuis uitte vorige week na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) openlijke kritiek op de speelwijze van Feyenoord. Dat kwam hem op een reprimande te staan van Advocaat, die vond dat de aanvoerder zijn kritiek intern had moeten houden.

"Ik ga maandag toch weer met de spelers in gesprek. Afgelopen week heb ik gepraat, nu mogen zij het doen. Er vallen me dingen op die ik graag wil en zij niet", aldus Advocaat. "Ik denk nog steeds dat wij ruimte nodig hebben. Zij willen het omdraaien. Vandaag hebben we het geprobeerd: vroeg storen, er bovenop zitten. Maar daarmee haal je je eigen ruimte weg. Als je de bal hebt, moet je dan wel weten wat je er mee moet doen. En dat is makkelijker als je de ruimte hebt."

Dubbele wissel

Advocaat voerde in de rust een dubbele wissel toe. "Dat was niet uit luxe, ik vond dat ik iets moest doen. Ik had er nog wel twee of drie uit kunnen halen." De ene invaller (Luciano Narsingh) kwam tot scoren, de andere (João Teixeira) viel op met zijn techniek en spelinzicht. "Teixeira maakte het verschil. Hij weet wat hij moet doen als hij de bal heeft. Dat is een aanwinst voor Feyenoord hoor."

De Hagenaar is ervan overtuigd dat zijn ploeg vanzelf beter gaat voetballen. "En je kan dan beter met 4-2 winnen en weten waar het aan ligt, dan helemaal niet winnen."

Nieuws

menu