Aanvoerder Pawel Bochniewicz mocht van de ploegarts van SC Heerenveen niet verder spelen tegen FC Twente

Pawel Bochniewicz wordt op het veld behandeld aan zijn gezicht.

Pawel Bochniewicz wordt op het veld behandeld aan zijn gezicht. Foto: ANP/Cor Lasker

SC Heerenveen-aanvoerder Pawel Bochniewicz is zaterdagavond even buiten bewustzijn geweest in de wedstrijd tegen FC Twente (3-3).

De Poolse verdediger viel neer nadat FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper zijn ploeg langszij had gekopt, na een corner van Vaclav Cerny in de 34ste minuut. Even eerder was Bochniewicz nog betrokken geweest bij de openingsgoal van de avond. Hij had een hoekschop van Anas Tahiri doorgekopt waarna de bal die vervolgens door Twente-verdediger Mees Hilgers in eigen doel werd gefrommeld.

Op het oog leek er weinig te gebeuren bij de kopgoal van Pröpper. Maar Bochniewicz diende na een intensieve behandeling het veld toch te verlaten.

,,Hij mocht niet verder van de dokter’’, vertelde Heerenveen-trainer Kees van Wonderen na afloop. ,,Hij is out geweest. Een black-out dus, hij was even weg. Pawel had een wond bij zijn oog. En heeft een dikke neus. Pröpper heeft hem blijkbaar goed geraakt. Hoe het nou precies ging, met zijn schouder, hoofd of elleboog, ik weet het niet.’’

Op de terugreis van Enschede naar Heerenveen twitterde Bochniewicz dat het weer goed met hem ging. Hij voegde daar een selfie aan toe van zijn beschadigde gelaat.