Aanvaller Suárez verruilt Barcelona voor Atlético Madrid

Aanvaller Suárez verruilt Barcelona voor Atlético Madrid ANP

Luis Suárez (33) blijft in Spanje voetballen. De 33-jarige aanvaller uit Uruguay stapt van Barcelona over naar Atlético Madrid. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom. Volgens Barça gaat het om een bedrag van 6 miljoen euro aan variabele betalingen.

Barcelona zal op donderdag officieel afscheid nemen van Suárez. Daarna volgt nog een persconferentie.

Suárez zwaaide woensdag al op emotionele wijze af bij de spelersgroep. Volgens diverse Spaanse media hield hij het niet droog toen hij voor de laatste keer het trainingscomplex van Barcelona verliet.

Goede vriend van Messi

Na zijn komst in Camp Nou in 2014 raakten de oud-Ajacied en zijn gezin zeer goed bevriend met sterspeler en buurman Lionel Messi en diens familie. Suárez wilde mede daarom ook helemaal niet weg bij Barcelona, maar de nieuwe trainer Ronald Koeman was onverbiddelijk: hij had Suárez niet meer nodig.

Suárez won met Barcelona dertien hoofdprijzen, waaronder de Champions League in 2015, de wereldbeker en vier Spaanse titels. Met 198 doelpunten staat hij derde op de eeuwige topscorerslijst van de Catalaanse club, met Messi als onbetwiste nummer 1 (634 treffers).

Suárez hoopte vorige week nog op een verhuizing naar Juventus. Die transfer ging echter niet door, waarschijnlijk ook omdat hij zou hebben gefraudeerd bij het Italiaanse taalexamen. Bij Atlético Madrid is hij de opvolger van Álvaro Morata, die op zijn beurt wel naar Juventus vertrok.

Nieuws

menu