Aanvaller Stengs traint voluit mee met AZ

Aanvaller Stengs traint voluit mee met AZ ANP

Calvin Stengs is volgende week woensdag mogelijk op tijd fit voor het duel van AZ met het Tsjechische Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League. De aanvaller traint weer voluit mee met de nummer twee van het afgebroken seizoen in de eredivisie.

"Calvin is weer volop aan het meetrainen en zal beschikbaar zijn voor de wedstrijd, mits hij geen terugslag krijgt", vertelt trainer Arne Slot voor de camera van AZ-TV. "Dan zal ik gaan bepalen hoe we hem in gaan zetten. Of hij vanaf het begin gaat spelen of dat hij voor een invalbeurt moet gaan."

Stengs kwam in de voorbereiding vanwege een blessure nog niet in actie voor AZ. Hij ontbreekt donderdag ook nog tijdens een oefenduel met Fortuna Sittard. "Maar Calvin is een rasvoetballer", zegt Slot. "Ik zie op de trainingen dat er met zijn aannames en balgevoel weinig aan de hand is. Ik zeg niets geks als ik zeg dat Calvin een hele goede en belangrijke speler voor ons is. Een fitte Stengs wil je er heel graag bij hebben, maar het moet verantwoord zijn."

Nieuws

menu