Aanvaller Giovanni Korte voelt zich beter dan ooit met dank aan personal trainer Marcel: 'Ik ben fit en sterk, ik voel me goed, ik voel me fris'

Giovanni Korte is bij Cambuur een van de smaakmakers. De aanvaller voelt zich fysiek en mentaal beter dan ooit. Met speciale dank aan een personal trainer uit Den Haag.

LEEUWARDEN , 18-11-2020 , Cambuur Stadion , training ,

Giovanni Korte (m) tussen Issa Kallon (l) en Robin Maulun (r)

Foto: Henk Jan DijksGiovanni Korte (m) op de training tussen Issa Kallon (l) en Robin Maulun (r). Robert Mühren en Calvin Mac-Intosch kijken op de achtergrond toe.

LEEUWARDEN , 18-11-2020 , Cambuur Stadion , training , Giovanni Korte (m) tussen Issa Kallon (l) en Robin Maulun (r) Foto: Henk Jan DijksGiovanni Korte (m) op de training tussen Issa Kallon (l) en Robin Maulun (r). Robert Mühren en Calvin Mac-Intosch kijken op de achtergrond toe. FOTO HENK JAN DIJKS

Terwijl de meeste spelers al naar binnen zijn, blijft Giovanni Korte op deze woensdag nog even op het veld na de training in het lege Cambuurstadion. Hij kijkt eens omhoog, knijpt zijn ogen dicht als-ie in de felle herfstzon kijkt en wenkt zijn ploeggenoot Jamie Jacobs. Assistent-trainer Martijn Barto is er ook. Ballen erbij, afronden maar.

,,We doen dit vaker, dan gaan Jamie en ik met Barto even afwerken na een training”, vertelt Korte nadat het extra vertier erop zit. ,,Heerlijk. We maken er dan een spelletje van. Gewoon, voor de lol.”

En lol, dat heeft hij. Het is goed toeven in de swingende doelpuntenmachine die de Leeuwarders zijn onder het bewind van trainer Henk de Jong en diens staf. Al 42 goals in elf competitieduels, bovenin meedraaiend en een spelopvatting van snel druk zetten en daardoor veel aan de bal willen en kunnen zijn; een feest voor spelers.

De Korte waar ze in Leeuwarden op hoopten

Korte draagt er flink aan bij. De linkeraanvaller speelde tot nu toe 469 minuten, verdeeld over tien optredens die aan het begin van het seizoen nog bestonden uit invalbeurten en de laatste weken uit basisplaatsen. Met zes goals en drie assists is hij gemiddeld genomen bij elk optreden minstens een keer betrokken bij een doelpunt.

Anders gezegd: dit is de Korte waar ze in Leeuwarden op hoopten toen de club hem in de aanloop naar vorig seizoen vastlegde. Gebrand was-ie op revanche na een tegenvallende tijd bij NAC Breda, het plezier raakte hij in Brabant naar eigen zo goed als kwijt. Korte hervond het in Leeuwarden vorig seizoen, maar fit was hij nooit helemaal.

,,En toen kwam corona”, klinkt het ruim een half jaar nadat de vorige competitiejaargang werd stilgelegd door de pandemie. Geen titel, geen promotie, geen kans om te vlammen aan het einde van het seizoen. Rust nemen dus maar? Nee. Korte besloot van de nood een deugd te maken.

'Ik besloot juist door te trainen, keihard en op een speciale manier'

,,Ik dacht: dit is mijn kans om helemaal fit te worden voor het nieuwe seizoen. Dus ik besloot juist door te trainen, keihard en op een speciale manier.” De uit Den Haag afkomstige aanvaller ging daar afgelopen voorjaar aan de slag met een personal trainer. ,,Marcel heet-ie. Mooi figuur. Ik kende hem nog van vroeger. Ik wilde fit worden, in overleg met Cambuur mocht het.”

En zo geschiedde. ,,We gingen werken aan kracht en snelheid, de dingen waar ik het van moet hebben”, legt Korte uit. ,,Dus bijvoorbeeld squats en dan sprinten; allemaal van dat soort oefeningen.” Het was veel, het was intens en zwaar. ,,Tot overgeven aan toe”, illustreert Korte. Maar het moest, vond-ie toen. En het was het waard, zegt-ie nu. ,,Of er een bloemetje mag naar Marcel? Reken maar.”

Korte ging ervoor, hij deed wat van hem gevraagd werd en daar plukt hij dit seizoen de vruchten van. ,,Ik ben fit en sterk, ik voel me goed, ik voel me fris. Ben in vorm, heb vertrouwen.”

Hij mag zich basisklant noemen sinds hij medio oktober de plek links voorin overnam van de geblesseerde geraakte Issa Kallon. Die zal vanavond tegen De Graafschap voor het eerst weer bij de selectie zitten, maar de staf kan om Korte in deze vorm niet heen.

,,Het is voor ons als team alleen maar goed dat Issa terug is”, klinkt het oprecht. ,,Ik moet gewoon zorgen dat ik elke training en elke wedstrijd laat zien wat ik waard ben. Dat zit in me en dat komt er dit seizoen ook echt uit.”

Met dank aan velen. Maar zeker aan personal trainer Marcel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur