Cambuur na 'forse krachtterm' zonder geschorste trainer Henk de Jong tegen PSV

Cambuur-coach Henk de Jong begrijpt niets van penalty. FOTO ANP BART STOUTJESDIJK

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur moet bij de volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 1 oktober tegen koploper PSV, op de tribune zitten. Cambuur ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: een schorsing van twee duels, waarvan één voorwaardelijk.

De club accepteerde ook de straffen voor Mees Hoedemakers en Alex Bangura, die net als De Jong zaterdag rood hadden gekregen tijdens de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (5-1). Zowel Hoedemakers als Bangura is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Middenvelder Hoedemakers kreeg in Waalwijk al in de 8e minuut een rode kaart, verdediger Bangura in de blessuretijd van de eerste helft. De Jong moest na een half uur ook naar de tribune, omdat hij scheidsrechter Sander van der Eijk had uitgescholden nadat die een penalty had gegeven aan RKC vanwege hands van Jamie Jacobs. Cambuur stond op dat moment met tien man met 1-0 voor, maar Michiel Kramer trok de stand vanaf 11 meter gelijk. In het laatste kwartier van de wedstrijd liep RKC over de negen spelers van Cambuur heen.

De ploeg van De Jong staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie, met 4 punten uit zeven wedstrijden.

Nieuws

menu