Aangeslagen ploegmaten Jakobsen starten in tweede rit Polen

Aangeslagen ploegmaten Jakobsen starten in tweede rit Polen ANP

De ploeg van wielrenner Fabio Jakobsen, die met zware verwondingen in het ziekenhuis ligt, start donderdag in de tweede etappe van de Ronde van Polen. Dat heeft teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step bevestigd.

Hoewel de renners van het Belgische WorldTour-team aangeslagen zijn door de zware valpartij van Jakobsen in de massaspurt van de eerste etappe, stappen ze op de fiets voor de rit over 151 kilometer van Opole naar Zabrze.

Lefevere heeft ook een vlucht geregeld voor de familie van Jakobsen vanuit Nederland naar Polen. Op die vlucht zit ook mental coach Michael Verschaeve van de ploeg. "Het is wel van belang dat de jongens daar de nodige ondersteuning krijgen", aldus Lefevere. "Het is een enorme klap voor de ploeg, dat laat zijn sporen na en dat moet je professioneel aanpakken met mensen die daarvoor opgeleid zijn."

Jakobsen onderging afgelopen nacht een lange operatie. Zijn toestand is stabiel, in de loop van de dag zullen de dokters hem proberen uit zijn kunstmatige coma te halen.

Nieuws

menu