AZ-trainer Slot kijkt vooral uit naar krachtmeting met Napoli

AZ-trainer Slot kijkt vooral uit naar krachtmeting met Napoli ANP

AZ-trainer Arne Slot zag vrijdagmiddag tijdens zijn lunch dat zijn ploeg in de Europa League aan "twee sterke tegenstanders en een grote onbekende" werd gekoppeld. AZ neemt het in de poulefase op tegen de Italiaanse topclub Napoli, Real Sociedad uit Spanje en de Kroatische ploeg Rijeka.

"De reactie van de groep was dat we het heel mooi vinden om tegen twee clubs te spelen uit landen die als zeer sterk staan aangeschreven: Spanje en Italië", aldus Slot voor de camera van AZ TV. "Iedereen kijkt automatisch als eerste naar de club uit pot 1 en in ons geval is dat Napoli, een mooie tegenstander. Ik denk niet dat AZ er eerder tegen heeft gespeeld."

Vorig seizoen overleefde AZ de groepsfase, onder meer door een 0-0-gelijkspel tegen Manchester United. "Na onze duels met United van vorig jaar is Napoli heel gaaf. Maar het is niet zo dat we nu denken 'poeh poeh, we mogen tegen Napoli spelen'. We willen ons juist meten met een club als Napoli, dat normaal in de Champions League speelt. Dat ze zevende zijn geworden, wist ik niet. Maar het is een heel sterke ploeg, die dan een iets minder seizoen heeft gehad."

AZ probeerde zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar verloor in de derde voorronde van Dinamo Kiev.

Nieuws

menu