AZ-trainer Slot heeft Koopmeiners op middenveld nodig

AZ-trainer Slot heeft Koopmeiners op middenveld nodig ANP

Teun Koopmeiners speelt zondag in de uitwedstrijd van AZ tegen sc Heerenveen in principe weer op het middenveld. De aanvoerder was donderdag in het met 1-0 verloren uitduel tegen Real Sociedad in de Europa League centrale verdediger omdat Bruno Martins Indi wegens een blessure ontbrak.

"Ik hoop zondag weer ons vertrouwde middenveld op te kunnen stellen, dus met Koopmeiners naast Fredrik Midtsjø. Of Martins Indi dan weer fit genoeg is om te kunnen spelen in de achterhoede? Dat zou kunnen. Of Timo Letschert", aldus trainer Arne Slot, die onder de indruk is van het tot dusverre sterk presterende Heerenveen. "Wat me aan Heerenveen opvalt, is dat ze verdedigend stabiel zijn en in de voorhoede hun kansen vrijwel altijd meteen benutten. Dan doel ik vooral op Henk Veerman. Die schiet momenteel alles binnen. En Joey Veerman speelt daar als aangever ook een grote rol in."

AZ heeft aan het duel met Sociedad geen blessures overgehouden. Alleen linkerverdediger Owen Wijndal is, na een tackle, niet helemaal fit uit de strijd gekomen. AZ verloor met 1-0 van de Spaanse koploper en kwam daarmee goed weg. Slot: "Wij willen hetzelfde spelen als zij, maar zij doen alles met een hogere intensiteit en snelheid."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport