AZ-trainer Slot gaat zich verdiepen in Dinamo Kiev

AZ-trainer Slot gaat zich verdiepen in Dinamo Kiev ANP

AZ-trainer Arne Slot reageerde nuchter op de loting voor de derde voorronde van de Champions League. "Dinamo Kiev uit, we weten nu wie de tegenstander is", liet hij op het tv-kanaal van de Alkmaarse club weten. AZ had ook Benfica of AA Gent kunnen treffen.

"Ik had me vooraf een klein beetje verdiept in deze drie clubs en toen zag ik dus dat Dinamo Kiev voor de Supercup van Sjachtar Donetsk had gewonnen, een club die eerder in augustus nog in de halve finales van de Europa League speelde. In deze fase van de Champions League krijg je altijd een geduchte tegenstander. Om nog meer van Dinamo te weten te komen, zullen we er nog wat meer moeten induiken."

Slot beseft dat zijn ploeg slechts één wedstrijd heeft om de play-offs voor de Champions League te halen. En dan ook nog uit, in Oekraïne. "Wat dat betekent in deze tijden? Dat zullen we moeten gaan ervaren. We hebben vrijwel al onze duels in coronatijd thuis gespeeld. Er zullen ongetwijfeld wat extra dingetjes bij komen kijken, maar op coronagebied zijn we inmiddels behoorlijk ervaren hoe we dat moeten doen. Ik merk steeds meer bij mezelf dat het om voetbal gaat en dat alle maatregelen rond corona een soort tweede natuur beginnen te worden. Of het nu code oranje in Oekraïne is of niet, we houden ons toch al altijd aan een soort van quarantaineregels bij Europese wedstrijden."

Nieuws

menu