AZ-trainer Slot: 1-1 tegen Telstar gewoon heel slecht resultaat

AZ-trainer Slot: 1-1 tegen Telstar gewoon heel slecht resultaat ANP

Trainer Arne Slot heeft geen goed gevoel overgehouden aan de voorbereiding van AZ op het nieuwe seizoen. Hij zag zijn ploeg vrijdagavond gelijkspelen tegen Telstar (1-1).

"Ik wil het niet mooier maken dan het is, 1-1 tegen Telstar is gewoon een heel slecht resultaat', zegt Slot op de website van AZ. "Alle resultaten in de voorbereiding zijn mager geweest. Maar één ding kan ik mijn spelers niet verwijten. Ze hebben elke keer de mentaliteit getoond om tot het uiterste te gaan, om nog wel het maximale uit de wedstrijd te halen. Dat is een eerste vereiste om tot succes te komen. Als je dat aankomende woensdag tegen Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League ook kan opbrengen, dan maak je altijd kans op een resultaat."

De oefenwedstrijd tegen Telstar was het zesde vriendschappelijke duel van AZ in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De tweevoudig landskampioen won alleen van het Franse Lille OSC (2-1). AZ verloor van Racing Genk (0-1), FC Utrecht (0-1), PEC Zwolle (0-1) en AS Monaco (0-2).

"Ik had graag een hele andere voorbereiding beleefd als deze, als het om de resultaten gaat", vervolgde Slot. "Maar we zijn er fysiek klaar voor, mentaal klaar voor, en als we nog een klein beetje beter gaan voetballen in de eindfase heb ik er alle vertrouwen in voor woensdag. Het is wel rampzalig hoe we die goal tegen Telstar weer weggeven. Ik heb de hoop en heb de verwachting dat we woensdag net even wat extra's kunnen brengen."

Nieuws

menu