AZ stuurt Arne Slot per direct weg: 'We willen een trainer die volledig gefocust is op AZ'

Foto: ANP

AZ heeft trainer Arne Slot per direct uit zijn functie ontheven. De trainer zit zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen al niet meer op de bank bij de Alkmaarders.

De top van AZ is zeer verbolgen dat Slot in verregaande onderhandeling is met Feyenoord. De trainer zou de leiding van AZ niet op de hoogte hebben gebracht. De Rotterdammers hopen snel tot een officieel akkoord te komen met Slot. Pascal Jansen, assistent van Slot, maakt het seizoen af als hoofdtrainer van de Alkmaarse ploeg.

De 47-jarige Jansen zit zondag al als eindverantwoordelijke op de bank bij de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Hij krijgt assistentie van Robert Franssen, die vanuit de jeugd doorschuift naar de A-selectie.

,,We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne'', zegt technisch directeur Max Huiberts. ,,Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ.''

Slot geldt als de grootste Nederlandse trainersbelofte. Hij was tussen 2014 en 2017 assistent-coach bij Cambuur. Dat zou de turbo zijn geweest voor zijn loopbaan als trainer.

Nieuws

menu