AZ-speler Koopmeiners: we kunnen aan de bak in Kiev

AZ-speler Koopmeiners: we kunnen aan de bak in Kiev ANP

AZ vervolgt het avontuur in de kwalificatie van de Champions League dinsdag met de wedstrijd in en tegen Kiev. "Een onwijs mooie uitdaging", zei voetballer Teun Koopmeiners na aankomst in de Oekraïense stad. "Het wordt een hels karwei, maar we zijn er klaar voor."

In de vorige ronde tegen Viktoria Plzen waren de Alkmaarders al vrijwel uitgeschakeld. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd wisten ze echter gelijk te komen, om in de verlenging toe te slaan (3-1). "Het was op het randje", zegt Koopmeiners. "Maar van deze ontsnapping hebben we wel een enorme 'boost' gekregen. Het gaf meteen vertrouwen, ook met het oog op de start van de eredivisie."

AZ was de revelatie van het vorige seizoen en stond op gelijke hoogte met koploper Ajax, toen de competitie door de coronacrisis werd afgebroken. Koopmeiners: "Het was een bijzonder seizoen en wie weet wat er voor ons nog had ingezeten. Zonde dat we het niet hebben kunnen afmaken. Het is gebeurd, alweer lang geleden en nu zijn we weer helemaal fris om opnieuw te beginnen."

Met het oog op de activiteiten van AZ in de Champions League werd het eerste duel in de competitie tegen FC Utrecht uitgesteld.

Nieuws

menu