AZ ontsnapt tegen Viktoria Plzen in tweede voorronde CL

AZ ontsnapt tegen Viktoria Plzen in tweede voorronde CL

AZ ontsnapt tegen Viktoria Plzen in tweede voorronde CL ANP

AZ mag nog dromen over de groepsfase van de Champions League. Het elftal van trainer Arne Slot rekende in eigen stadion in de verlenging af met Viktoria Plzen, de nummer twee van het afgelopen seizoen in Tsjechië (3-1).

David Limbersky bracht de bezoeker in de 78e minuut dichtbij de derde voorronde van de Champions League. AZ leek geslagen, zeker toen Albert Gudmundsson in de slotminuut van de reguliere speeltijd de paal raakte.

Maar invaller Ferdy Druijf verdiende in de laatste seconde van de blessuretijd een strafschop, die Teun Koopmeiners koelbloedig benutte. Gudmundsson, eveneens ingevallen, knalde AZ in de verlenging met twee treffers naar de derde voorronde van de Champions League, waarin Benfica, AA Gent of Dinamo Kiev de tegenstander zal zijn.

AZ en Viktoria Plzen moesten in een ontmoeting uitmaken wie naar de derde voorronde van de Champions League of van de Europa League gaat. Toeschouwers waren niet welkom in Alkmaar, om thuisvoordeel zo veel mogelijk te voorkomen. In het stadion zonder dak had de storm vrij spel. Beide ploegen hadden het daar zichtbaar lastig mee.