AZ neemt Stengs en Boadu mee naar Epe

AZ neemt Stengs en Boadu mee naar Epe ANP

Calvin Stengs en Myron Boadu zijn met AZ mee op trainingskamp naar Epe. Trainer Arne Slot heeft dertig spelers meegenomen naar de Gelderse gemeente, waar AZ een week verblijft. Stengs en Boadu lieten zich afgelopen week net als aanvoerder Ron Vlaar vanwege fysieke problemen niet zien op het trainingsveld.

De drie basiskrachten uit het elftal van Slot waren twee weken geleden wel van de partij op de eerste training in de voorbereiding, maar ze hielden klachten over aan de eerste trainingsweek. Verdediger Vlaar en de aanvallers Stengs en Boadu sloegen daarom de verloren oefenwedstrijden tegen Racing Genk en Utrecht (beide 1-0) over.

Vooral de terugkeer van Stengs op het trainingsveld laat volgens Slot nog wel even op zich wachten. "Het wordt een race tegen de klok voor hem", zei de AZ-trainer over de inzetbaarheid van Stengs in de voorronde van de Champions League, op 25 of 26 augustus.

De Griekse verdediger Pantelis Hatzidiakos, die herstellende is van een zware knieblessure, behoort ook tot de selectie die zich deze week in Epe voorbereidt op die wedstrijd. AZ oefent woensdag achter gesloten deuren tegen PEC Zwolle.

Nieuws

menu