AZ-aanvoerder Koopmeiners: dit is een heel lekkere zege

AZ-aanvoerder Koopmeiners: dit is een heel lekkere zege ANP

De ontlading was groot bij AZ na het eindsignaal in de uitwedstrijd tegen Napoli voor de Europa League (0-1). Na bijna twee maanden (3-1 na verlenging tegen Viktoria Plzen in voorronde Champions League) stapte de Alkmaarse formatie weer eens als winnaar van het veld. En dat op een moment dat vrijwel niemand een zege verwachtte.

"Dit is een heel lekkere overwinning", sprak aanvoerder Teun Koopmeiners bij FOX Sports glunderend. "Zeker gezien alle teleurstellingen in de afgelopen wedstrijden en alle coronagevallen bij ons. We hadden bepaald geen ideale voorbereiding."

In de aanloop naar het duel in Napels ging het bij AZ meer over het gevreesde coronavirus dan over de wedstrijd. Met dertien spelers thuis in quarantaine had de Alkmaarse club in Stadio San Paolo feitelijk weinig te verliezen. Maar de gehavende ploeg van trainer Arne Slot steeg boven zichzelf uit en haalde op inzet, karakter en teamgeest een sensationele overwinning binnen.

Koopmeiners bestreed dat de zege van AZ een beetje gestolen was gezien het spelbeeld. "Het lijkt me niet gek als je paar kansen weggeeft in een uitwedstrijd tegen een topploeg in Europa. Zo werkt dat in het voetbal. Maar gelukkig viel het deze keer onze kant op."

Nieuws

menu