AZ-aanvaller Idrissi is 'hongerig' maar heeft nog wel even nodig

AZ-aanvaller Idrissi is 'hongerig' maar heeft nog wel even nodig ANP

Oussama Idrissi is erop gebrand om komend seizoen zijn goede spel bij AZ te belonen met iets tastbaars. Al over 3,5 week gaat het er echt om in de voorronden van de Champions League en de aanvaller kan die tijd naar eigen zeggen goed gebruiken.

Voor de tweede week op rij verloor AZ een oefenduel met 1-0; vorige week van Genk, nu van FC Utrecht. Niemand maalde erom. Eind augustus moet AZ er staan, als plaatsing voor de Champions League op het spel staat. De voorbereiding op die kwalificatiereeks verloopt echter anders dan gebruikelijk.

"Normaal is het seizoen klaar en krijg je pak hem beet twee weken rust, waarna je voor jezelf weer een beetje opstart. Maar ons lichaam heeft iets te lang rust gehad. We hebben nu zes weken om ons lichaam sterker te maken", aldus de 24-jarige Idrissi, die nog niet helemaal tevreden is over zijn progressie in de voorbereiding. "Het zit hem niet zozeer in mijn fysiek, maar voornamelijk in de kwaliteit. Ik ben net wat minder explosief en als ik een actie maak, dan kom ik net wat puf tekort. Ik mis nog net die 5 procent."

Normaal gesproken starten de clubs uit het betaalde voetbal op tegen amateurclubs, in duels waarin er vaak op los wordt gescoord. Idrissi is blij dat AZ nu alleen tegenstanders van formaat treft. "Ik weet überhaupt niet waarom die wedstrijden in het leven zijn geroepen. Volgens mij is dat meer voor de regio en de marketing. Maar aan duels tegen goede clubs hebben we veel meer", aldus Idrissi, die tegen FC Utrecht 45 minuten speelde.

Beleid

"We hebben maandenlang stilgestaan en in de competities die wel uitgespeeld werden, zag je dat de ene na de andere speler er geblesseerd uit ging. Blijkbaar kan het menselijk lichaam dat niet aan na enkele maanden te hebben stilgezeten. Wij voeren het daarom met beleid op."

Het is bij AZ vooralsnog stil op transfergebied. Geen van de smaakmakers van vorig seizoen, waaronder ook Idrissi gerekend mag worden, is nog vertrokken. "Hoe het is met interesse van andere clubs? Het is rustig en ik focus me op dit moment op AZ. We hebben veel wedstrijden voor de boeg en verder kan ik er niet echt antwoord op geven."

Idrissi, begin 2018 overgenomen van FC Groningen, kwam afgelopen seizoen in 25 duels tot 13 doelpunten en beleefde het beste seizoen uit zijn loopbaan. Het seizoen eindigde echter in mineur. "Als voetballer weet je dat je altijd weer een nieuw seizoen voor de boeg hebt. Ik wil nu een sterke basis neerleggen en ben hongerig om prijzen te pakken en me te manifesteren. Het vorige seizoen ligt achter ons, dat is inmiddels alweer maanden geleden."

Nieuws

menu